Salı, Kasım 29, 2005

ben, sigara dumanının altında

Çünkü dertli değilken sigara içmek, sigaraya ihanettir.

Dengeli sistemleri sevmem, sistem dediğin değişken olucak, uçlarda dolaşıcak, ama bi uçta takılıp kalmıcak. Akvaryum severim mesela, yem vakti balıkların ben akvaryumun neresine istersem orasına doluşmalarını severim. Her seferinde hayal kırıklığına uğratmayı severim. Tabi hafıza süreleri hayal kırıklığına vakit bırakmıyodur. İzmaritin gittikçe yassılaşmasını sevmem, esnekliğini severim. Yassılaştıkkça elimde çevirir, dudaklarımla da sıkıp diğer doğrultuda yassılaştırırım. Bi dahaki nefeste tekrar diğer. Türküm, deliyim, çelişkenim.

Ve son zamanlarda daha sık ihanet eder oldum.

Tam da nefes içimdeyken birinin güldürmesini sevmem, güldüren de o sırada güldüğünden, sigarayı açık ağzından içeri sokup damağında söndüresim gelir. Dumanın tamamını çıkaran o ikinci nefesten sonra güldürenleri çok severim. Yeterince güzellerse sevişebilirim kendileriyle. Dumanı çekme anında sigaranın kendisini severim, tüketimin tam hızlandığı noktayı. İçerken esen rüzgarı sevmem, hemen küser arkamı dönerim.

Başkasının dumanından gelen kokuyu çok severim, dumanı çıkaranı gidip öpme isteğimden gocunmam. Açık havada daha güzel kokar o duman. Odaya sinmiş duman kokusunu sevmem, kendi parmağıma sinmiş dumanı severim, şayet hava sıcaksa. Soğuk havada içmeyi sevmem. Biriyle beraber içmeyi çok severim. Beraber içtiklerimi de içmediklerimden daha çok severim, içenler arasında ayrım yaparım, kim aynı markayı içiyosa onu daha çok severim.

Mümkünse oturarak içmeyi severim. İçerken uğraştığım işi daha çok sever daha güzel yaparım. Yürüyerek içmeyi sevmem. Yanımda benle içen biri yürüyosa başka. Onu da sigarasını da çok severim, gerektiğinde bağrıma basarım.

Bırakıcak olmayı çok severim, olmasam çok üzülürüm. Bıraksam, bıraktığıma yine üzülürüm. Ayda bi tane içmeye devam ederim. Bi yerden bedava gelicek olmasına dayanamam, teklifine hayır demem.

İçiyo olmayı hiç sevmem, başlamamış olmayı çok severim.

Sigara zaten ya, sevilmicek gibi değil ki.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder