Pazar, Mart 19, 2006

koku


Image Hosted by ImageShack.us

kokusuna kıyamadım odamın, pencerede dikildim. büyük hevesle gidip aldığım paketi hızlı bi hareketle açtım. açık pencerede yansımamı izledim, yalnızlığımı farkettim. bitene kadar sigara, düşündüm

, ne büyük riskler alıyoruz yaşam boyu, risk almaktan kaçarken alıp farketmeden sonuçlarına katlandıklarımız hariç. neyi önemsemek gerekiyo ki, yaşadığımız an dışında garantisi olan bi zaman dilimi yokken ne zor hadise. bi takım kabullenmelerle yaşayıp gitmek elden gelen belki, o da ucu kapalı bi varsayımlar kümesi yaratmaktan öteye gidemiyo bazen. herşey bu kadar karmaşıkken, olmaktan vazgeçemeyeceğin bi kendin sahibi olmak esas olan sanırım, kendin olmak ne kadarına yeter farketmez, olası yanılsama durumlarından daha kolay ve kalıcı bi mutluluk getireceği kesin en azından. mutluyum,

pencereyi kapadim, cama dayadım yüzümü, üşüdüm.


5 yorum:

  1. pencere önünde, elde sigara "ne riskler alıyoruz yaşam boyu v.a.k. elden gelen bi takım kabulenmeler, bi kendin sahibi olmak" falan diye düşünen insandan korkarım arkadaş. aidiyeti yanlısama durumlarıyla mukayese etmekten girip mutlu olmaktan nası çıkıyonuz bilae; biri gelsin bana da anlatsın. deişik deişik şeyler.

    o diil de sabah erkenden kalkıp çalışçam die alarmı kuruom, çalıyo, uyanıom ama kapatıp geri yatıom kaç gündür. kalksam şöyle geekler gibi düşünüp nerdler gibi çalışsam, işi gücü atlatsam bi de kız bulsam nası mutlu olurum. olmaktan vazgeçemeyeceğim karmaşıklık falan da hikaye, basit basit yaşanır gidilir çok da güzel olur pek de güzel olur.

    hem sonra yüzün iz yapıyo, camı silmek zorunda kalıyon bi de.

    YanıtlaSil
  2. bahar temizliğine kadar camları silmemeye çoktan karar verdik, yetmezmiş gibi perdeleri de yıkamıcaz. kısa dönem 'nası olsa kirlenicek' gerçeğine ayak uydurma eylemi olay toplamda. bi yere kadar mantıklı da,.

    e tabi, içinden gelince sigara içmesi mümkün olmayan birinden duymak bunları, mantıklı biraz. adam sigara içmenin eksikliğini yaşarken henüz, durduk yere karmaşık hale getirecek diğl hadiseyi. böyle işte hayat, büyük sorunların yoksa küçüklerle yetinirsin. sigara içemiosan odanda, elde sigara "ne riskler alıyoruz yaşam boyu v.a.k. elden gelen bi takım kabulenmeler, bi kendin sahibi olmak" falan diye düşünen insan filan da olamazsın. (bugün sigara olur eksiklik, bi sonraki paragrafta kız, ulan nası bu noktaya geldin sen, o da ayrı hikaye, mutlu olcakmışmış, peh,..)

    evet, buydu sanırım unuttuğumuz laf diğ mi, 'çok da güzel olur pek de güzel olur', lan yoksa bu hatırladığımız mıydı, ayh çok karmaşık şeyler bunlar.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. ya şimdi unuttuğumuz laf da kime göre neye göre.

    "sen daha x misin ki y" temelli yaklaşım kisvesindeki bi takım çabalamalar sizi bu komediden çekip almaya yetmez küçük hanım. dönün de bi cin olmadan çarptığınız adamlara bakın. yazık ya yamuk yumuk canlarım benim.

    ben bugün o camdan sordum sizi, hakkınızda anlattıklarını duysanız bi daha yanına yaklaşmazsınız. neyse odanızdaki camla aranızı bozucak diilim, zaten şu an dank etti ki cam lanetli, önünde durana bi haller oluyo. kirinden pasından olsa gerek. deli mi ne.

    YanıtlaSil
  5. "x olmadan y'sini z yapmak" gibi bi söz de vardı ki, konumuzla alakasını ben de bilemedim. "var ki söylüoz diğ mi, alala" da diyemezsin çocuk, x'e y'ye sen bulaştırdın beni, pis.

    aslında tam sana göre ha, camdan cama muhabbetleri varmış eskiden ne güzel, şimdi gene var ama webcam. hatun yapardın hem kendine belki be ha, düşünceli olmak bu noktada karizma da katardı yeniyetme hissiyatlarına. ama sen işini bilmion ki yawrucuğm, cama çıkıp camla muhattap olan adamsın, ulan biz onca düşünceye nası daldık sanıosun, .. ş.

    x'e 5 verdim, gerisini arzunuza bıraktım.

    YanıtlaSil