Pazartesi, Mayıs 15, 2006

gel-git

asıl olan şudur ki; insan deli olabilir.. sorun diil.. çok kolay bi şekilde.. bişeyin bişey oldugunu zannedersin.. sonra o şeyin senin zannettiğin şey olmadıgını anlarsın.. ama anladıgın şey doru diildir.. onu da öle zannetmişsindir.. ilk zannettiğin şey dogru olanmış yani..

düşün..

onun için asıl olan şudur ki dememek lazım gelir.. sizi yorar bu.. geç anlarsınız ama..

aslında şu üstteki cümle gibi şeyler de yazmamak lazımdır.. "geç anlarsınız ama" falan die.. üstat tavrı ii degildir çokça.. "çokça" kelimesi mesela.. nıt..! sölenmemeli.. "sölenmemeli" demek de..

sürer gider..

ayrıca sakın kimseye bişey anlatmayın.. neme lazım özlersiniz falan..

aslında şunu yazmak için geveledim bu kadar

ABS CHok ii bişeydir.. başkabişidir..

fin.

10 yorum:

  1. düşün..

    bazen ne kadar mutlusun, güzel olanı olduğu gibi bırakabilmek adına vazgeçilebilcek boyutta olsa da bazı ayrıntılar, bazılarından vazgeçmek aklının ucundan bile geçmez, ayrıntı diğldir yani, herşeye yakın bi şeydir.

    ABS CHok ii bi şeydir mesela -kararlılığı, manevra ve durma yeteneğini artırabilen bir fren sistemidir- eet, ama durdurmaya yaramaz bazen, uçurur bile hatta, hııhı.

    YanıtlaSil
  2. aslolan sudur ki, yazi ve dolayisiyla fikirler ziyadesiyle ikircikli; bu kesin. ve ustat tavri, bazen insana yol gosterir, ufuk acar, vizyon genisletir. mesela siplintir usta'nin ninja tortillar ustundeki emsalsiz faidelerini yadsiyamaz hicbiriniz.

    yani, her zaman az daha dusunmek gerekebilir ustune. ama bu bi' is degildir esasinda. olur gider.

    "hele uste (ustunuze) rahat bi' seyler (tavir) de alinca,.." (vergec.16:1-10)

    YanıtlaSil
  3. o kadar basit değil.

    başka türlüsü yorar en çok ama basitlik sarsar adamı.

    iki soru(n)dan fazlasını akılda tutabilecek kapasite ve o kapasiteyi dolduracak kafa yeterli kurtulmaya. ha sen kurtulmak istemiyosan o başka. istemiyosan değil de anlamıyosan daha çok.

    o iki sorunun çözümüne/yanıtına tanık olmak var ya, işte asıl o çok başka bişeydir.

    iç dinamiklerin içerde fink attığı yaşam lezzetlidir. beynin tıkır tıkır işlemesinin farkında olmak, kafada bin çözümle binbir soru yanıtlamaya kalkmak çok güzel, çok keyifli bişeydir. o kadar da başkalaşmamak gerekir.

    YanıtlaSil
  4. ayrıca ABS frene kıvamında basabilen adamın fren mesafesini uzatır.

    YanıtlaSil
  5. .............işte sorun da orda başlıyor...anlayış farkı falan..çok düşünüosan ne güsel..düşünmeyi marifet saymaksa kötü..zaten sıradan bi olay olmalı..insansa dşünücek zaten..ben düşünüorum ben düşünüorum demek şüphe yaratır..neyi ispatlıoruz?

    senin elinde straight varsa kendine güvenebilirsin..ama çok fazla güvenirsen de pot yapabilir..buyuk ihtimalle yapar zaten..karşında full house varsa eger?pot limit veya no lmit farketmez..masalar böle kaybedenlerle doludur zaten..

    eger biri ben çok sempatiğim diosa..o sempatik diildir antipatiktir..ne demek ben duygusalım?sempatiksen bunu başkası sölesin dimi?bakın pot yaptı bile..

    böle insanlar alkol alırken(!) içtiklerini sayarlar...benim beşinci ..senin ? 4..

    huh

    böle bi yarıştasın dielim(olmam ya).....1. 10 tane
    2. 9 tane içmişse

    ben en fazla 1 tane içmişimdir..belki onun da yarısını..ama kesinlikle kusmuşumudur...onlar kaç tane içtiğimi bilmesinler die..üzülmesinler die...

    özet yapiim benim gibi anlayamayanlar için...

    bi şeyi yapıosanız onun getirilerini düşünmemek gerekir..düşünüosanız ne ala..ama bu düşünme eylemini..cümle içinde sölemek için yapıosanız
    bişeyi unutmayınız...(bkz pot limit masada full house)

    YanıtlaSil
  6. ayrıca degerli admin den rica ediorum ..yorumun sonuna anlayamayanlar için bi bölüm konulsun...bana özel yani

    YanıtlaSil
  7. bişey söyleyebilmek için bişey yapmak muhabbeti de popüler nedense bugünlerde.

    ama öle bişey yok.

    sen yapıosun, yaşıosun falan. sonra bi gün bakıosun ortamda sorgulanıyo nası yaşanmış, neler olmuş, ne yapmak lazım, kim farklı neden farklı. işte orda bi de kendine bakıyosun, sen nasılsın acaba? ha baktın farklısın, daha iyi olduğunu düşünüyosan ben böyleyim böyle yapmak lazım diosun, diilse de hımm deyip kendi içine dönüyosun belki, belki geçip gidiyosun.

    "allaam çok düşünmeliyim ki düşünüyorum diyebileyim" diye düşünmek de çok ince bi düşünce ürünü olsa gerek. biz o kadar olamadık tabi.

    YanıtlaSil
  8. az daha düşünmek nelere kadir..(ufo)

    yoksa gerçekten politikacıların işi çok kolay die düşünmeye başlamıştım

    YanıtlaSil
  9. Anlaşmaya çalışmak elimizden gelen en fazla. Ama birbirimizi tam olarak anlamak, anlıyorsak da buna emin olmak mümkün değil ne yazık ki. Üzerinde konuşulanlar hakkında bi yere kadar fikir yürütülebilir belki ne kadar anladık birbirimizi die, amma üzerinde konuşulmayan, konuşulmayacak boyutları var her insan yaşamının, akıldan çıkarmamak gerekir.

    Aklıma gelince çıldıracak gibi oluyorum, en basit karar için bile farkedemeyeceğimiz hızda değerlendirmeler yapıyoruz, aklımızdan geçenlerin sadece bi kısmını karardan sonra hatırlarız üstelik, ve bunların bi kısmını aktarırız etrafa, ayrıntıda gizli olan şeytandan ibaret diğl sade, ayrıntılardan ibaretiz zaten. karşımızdakine bi şeyler anlatmak çabası çok takdir edilesi bi durum işte sırf bu yüzden, gerçekten anlatmaksa derdin. Ama anlama çabası da mühim bu noktada, sadece duyduklarına cevap vermekten ibaret olmamalı hadise, cevap vereceklerine duyduklarını kılıf yapmak hiç diğl.

    Anlatma-anlama-anlaşma mekanizmasının vazgeçilmez yapı taşı sevgidir bence. İki kişi birbirine bi şeyler anlatma çabasındaysa sevgi aranmalıdır ortamda, yoksa da zaten boşuna bi çabadır bu şekli anlaşmanın. Sevgi çok ağır geldiyse saygı da yeter sanırım, ama o kadar sayıyosan birini, sevmek de istersin, sevebilmek.

    YanıtlaSil
  10. bu kadar kaygı fazla.

    her türlü anlaşılır, anlaşılmıcak olsa zaten hiç başlanmaz, rahat olmak lazım.

    duymadıklarına da cevap verme kaygısıdır çok da hoş olmayan.

    YanıtlaSil