Perşembe, Nisan 13, 2006

hİsterik

İlginç olan, hatalardan ders aldığın halde üşengeçliğe devam etmek. Üşengeçliğin kendisine hata denebilir mi?

“Elimde değildi” denememesi bir yanılsamaysa kaderinin elinde olmadığına inanmak mümkün oluyor. Yok değilse bir yerlerde derin hatalar var veya vardı. Bir yerlerde yanlış yapmak çok klişe de şu elde olma/ma meselesinin aslında anlık fiziksel seçimlerle değil daha çok kümülatif vücut kimyasıyla ortaya çıktığına inanmaya meyilliyim bu günlerde. Şalterleri açıp kapamayı öğreniyor bile olabilirim (;

En önemli kısmı da günlük sıkıntılar yaratmasından çok zamanda kayma yaratması, yaşamı erteletiyormuş hissi. Bir de yarattığı imajiner bağımlılıklar. Tabi her şey kendinde başlayıp bittiğinden bunların üstesinden gelmek her zaman mümkün bir şekil. Yaşanmamışlıklar arada parazit yapsa da, biraz umut biraz da mut yeter ayakta kalmaya. E hazır ayaktasın, iki adım da atıverirsin, icabında koşarsın biliyorum.

1 yorum:

  1. Freud’a göre bilinç dışında bastırılmış ve rahatsızlık veren düşünceler döndürme mekanizmasını kullanmak suretiyle bu hastalığa neden olmaktaymış. Bu hastalık kişinin ruhsal sıkıntısının beden diliyle ifade edilmesi olarak da yorumlanabilirmiş. Gerekirse bakınız:

    "http://en.wikipedia.org/wiki/Hysteria">


    Dolayısıyla başlıktaki 'h' harfini gereksiz buluyo insan (h)ister (h)istemez, gerçi yokluğuyla da pek anlam ifade etmeyebilio ama bu noktada güvenmek esas, güven önemli.

    "Elimde değildi" demeye gerek de yok esasında, elinde olanların farkında ve hizmetindeysen, elinde olmayanlardan şikayet etmek için zaman bile harcamazsın. Sorumluluk dışında hadiseler için kafa yorup, kendisinin sağlığından sorumlu olduğun kafanı bi yerlere vurmak, dahası "aha, işte, elimde" diyebilmek adına sırf, ellerinin arasına alıp kara kara düşünmek de bi o kadar yersizdir. En azından hayatım boyunca mutlu olduğum anlar varsa -ki şükürler olsun yeticek kadar var- bu mekanizma sayesindedir. Ancak burada gene en önemli kısım elinden geleni yaptın mı lan değerlendirmesini objektif yapabilmektir. Neyse ki hadise içimizde cereyan eder ve kişi kendini istese de istemese de bilir. Kandırmak bi sorunsa da, gene de bize ne canım alemden, kandırıosa da kendine, umarım mutludurlar. ya.

    ha bi de, yazı uğurlu mu geldi, elimden mi geldi nedir, geçenlerde bozulan (->) sağ ok düzeldi yaw, hayırlara,.

    YanıtlaSil