Salı, Mayıs 02, 2006

soguk

Yorgan kılıfına konmuş battaniyeyi hiç sevmem. O battaniye toplanır o yorganın içinde, homojen dağılmaz, homojen dağıtamaz sıcaklığı. Üşürsün içinde elde olmadan, yanın yören tutulur. Ayaklarını uzatamazsın parmak uçların üşür, bi tarafına dönsen öbür tarafın hisseder soğuğu, sırtın üşür, boynun tutulur. Uyuyamazsın.

O sabah adam gibi kalkamazsın. Daha doğrulurken üç yerden birden patlak verir acı. O gün hayır gelmez senden. Olmadık yerin ağrır durur saçma sapan bi zamanda, daha beteri,her an ağrıcakmış gibi durur, rahat edemezsin.

Kimseye anlatamazsın o günü, o gün soğursun, o gün soğuksun. Soğuğa karışır gidersin. Ha varsın ha yoksun o gün. Öyle soğuk, öyle uzak, öyle ıssız.

4 yorum:

  1. yazdiklarin bile farkedilmio o gun. taaak.

    YanıtlaSil
  2. Bazı günleri 'o gün' sınıfına koymakta aslında mesele, bazı olayları 'o olay', bazı kişileri 'o kişi', bazı battaniyeleri de 'o yorgan kılıfı'.

    Olan biten dışında bi hadise anlatmaya çalıştığım, bi farkındalık süzgecinden bahsediyorum. Bu öyle bi şey ki, aslında olan biten kadar -hatta daha fazla- önemli. Yani, neyi önemsediğin, o günle, o olayla, o kişiyle, o yorgan kılıfıyla o kadar alakalı ki, şaşırıyorum bazen.

    Nesnel bi bakış kazanmak nerdeyse imkansız olaylara, bugünle yarın, hatta şuanla 5 dakika sonrası birbirinden nası kopuk olabiliyo bazen. Genel bi bakış açısı taslağına uygun hale getirmeyi de öğreniyoruz anında, öyle büyük açıklar var ki belki de, mutlaka bi yolunu buluyoruz istediğimiz gibi davranmanın, hissetmenin.

    Soğuk neye göre soğuk, 'sana göre', hıııhı, burda bitiyo işte hikaye, en komik kısmı bu olayın. Üşümek şart diğl ya, o işte garip olan, belki de üşüyosundur, ama yarın üşümezsin belki de aynı şartlarda, sadece yarın olduğu için. 'sen' dediğim ''sen'' değilsin bu arada, aklıma bunları getirdi yazı bugün, belki dün getirmedi, gelenleri de yazmadım belki, belki yarın getirmez. Anlaşılmaz durduğunun farkındayım, işte ben de onu diyorum, anlamıyoruz esasında, oyun gibi.

    YanıtlaSil
  3. Bu arada, yorganın içine battaniye koymaya çalışan zihniyette değil midir asıl sorun, ha?

    Aynı adam yarın bi gün arabasını gider evin içine parkeder. Evet, yapar.

    YanıtlaSil