Perşembe, Nisan 16, 2009

hep benle kal

sessizlik sonrası fırtına olur derler. sessizim bir süredir; önceki sessizliklerime oranla uzunca oldu bu kez. bırakırlarsa 70-80 sene, bırakmazlarsa tutanla kesişimimize bağlı bana ayrılan sürenin içerdiği/içereceği dik geçişlerimden birini yaşadım yaklaşık 1,5 yıl önce. kendimin benle kalmadığı, maneviyatımın fiziksel oluşumumdan ok gibi fırlayıp kaçtığı, ama ölmememden dolayı aynı hızla tekrar içime girdiği ve bu eylemini defalarca gerçekleştirdiği, görünürde bir hiç, derinlerde bir piç acı, boşa gecmiş bir 1.5 ben yılı.

garanti adam olduğumu söyleyenim eksik olmadı hiç, beni az çok tanıyıp muhabbetimi öyle ya da böyle ilerlettiğim insanlar kümesinde. tanınmadım ben hiç aslında. ya da tanınan ben değildim diyelim. dış dünyayla bağlantılarımı, hesaplarımı ve organizasyonlarımı omurilik soğanımla, beyinciğimle yaparken, beynim hep kendini görünen dünyadan izole etti. garanti olan omurilik soğanım, beyinciğimken, ben sadece beynimdim. herkes beni garanti yanında sanarken, ben hiçbir zaman orada olmadım. bambaşka bir dünyam vardı benim, salt manadan oluşan. beni dünyaya katmadım; dünyaya da artakalanım yetiyordu zaten.

dünyada hiç sıkılmazken, dünyamda sıkıntı da vardı, mutluluk da. hepsi bana aitti, ben hepsine aittim. bu bendim. ne yere sığardım, ne göğe. fizikle, matematikle tasvirim mümkün değildi. arz da bendim, talep de. ne sınırları zorladım, ne de zorlamayı sınırladım. sadece kendimi sınadım. bir boyut üste çıkıp bakıldığında, dört dörtlük işleyen, mutluluk veren, başarılı bir sistemdim.

son 1,5 yılı, benin sadece kötü sahibi olarak geçirebildim. atıl bırakmadım belki, ama mevcudiyetini aşırı biriktirdim. doldum. taştım. harcandım. boşa gittim. ilerleyemedim, hatta belki geriledim bile. yatay bir paradigma kayması yaşadım. ama frekansı tutturmama az kaldı. kendim bir kez daha içime girecek ve bu kez bütün'en tekrar ok gibi fırlayacağım. yine düşüneceğim, yine kopacağım, yine yaşayacağım, yine yazacağım, yine kıracağım, yine dökeceğim, yine ağlayacağım, yine güleceğim. hissedebiliyorum. geleceğimi hissedebiliyorum.

geleceğim gelecek. geleceğim ben. ben gelecek.

görüşürüz.