Pazartesi, Mayıs 15, 2006

gel-git

asıl olan şudur ki; insan deli olabilir.. sorun diil.. çok kolay bi şekilde.. bişeyin bişey oldugunu zannedersin.. sonra o şeyin senin zannettiğin şey olmadıgını anlarsın.. ama anladıgın şey doru diildir.. onu da öle zannetmişsindir.. ilk zannettiğin şey dogru olanmış yani..

düşün..

onun için asıl olan şudur ki dememek lazım gelir.. sizi yorar bu.. geç anlarsınız ama..

aslında şu üstteki cümle gibi şeyler de yazmamak lazımdır.. "geç anlarsınız ama" falan die.. üstat tavrı ii degildir çokça.. "çokça" kelimesi mesela.. nıt..! sölenmemeli.. "sölenmemeli" demek de..

sürer gider..

ayrıca sakın kimseye bişey anlatmayın.. neme lazım özlersiniz falan..

aslında şunu yazmak için geveledim bu kadar

ABS CHok ii bişeydir.. başkabişidir..

fin.

Cumartesi, Mayıs 13, 2006

bir ben var, bir de benden içeri

öyle bir yalnızlık ki kurtulmak mümkün değil. nedir seni yalnızlıktan kurtaran? ailen? arkadaşların? sevgilin?

başka insanlarla beraberken yalnız olmadığını sanmak insanı hayatında sahip olmamaktan mutlu edecek ender farkındalıklardan biri heralde. belki de dünyanın en boktan kandırmacasıyla asla yüz yüze gelmemek yüzeyde kalmak ama, en büyük şans aynı zamanda.

en yakın hissettiğin insanla berabersin, yalnız değil misin? (oooOo) oysa iki şey var ya sadece sahip olduğun. bi SEN varsın, bi de senin algın. ne başkasının varlığına ne de algısına haiz olabilirsin. sen algılandığın sürece karşındakinin orda olup olmaması farkeder mi sanıyosun? olmasa algılayamıcak olmak yetmez bunun gücünü ortadan kaldırmaya.

ve evet bi SEN varsın bi de algın. o sevdiğin, o beraberken yalnız olmadığını sandığın insan da algı sadece. elindeki çakmak gibi, dumanın boğazından geçerken verdiği haz gibi.

ama o SEN'in, o algılamadığın, o zaten sen olan senin yanına koyabiliyo musun bi tane daha? onu yapabiliyo musun iki? yok. işte o yüzden yalnızsın, o yüzden mahkumsun. üstelik farketsen de yok kurtuluşun.

buyur bu okuduklarının algısına da karşı çık, istersen inkar et. sonra bak bakalım kendine algının ötesinde bi yandaş bulabiliyo musun. yok.

Salı, Mayıs 02, 2006

soguk

Yorgan kılıfına konmuş battaniyeyi hiç sevmem. O battaniye toplanır o yorganın içinde, homojen dağılmaz, homojen dağıtamaz sıcaklığı. Üşürsün içinde elde olmadan, yanın yören tutulur. Ayaklarını uzatamazsın parmak uçların üşür, bi tarafına dönsen öbür tarafın hisseder soğuğu, sırtın üşür, boynun tutulur. Uyuyamazsın.

O sabah adam gibi kalkamazsın. Daha doğrulurken üç yerden birden patlak verir acı. O gün hayır gelmez senden. Olmadık yerin ağrır durur saçma sapan bi zamanda, daha beteri,her an ağrıcakmış gibi durur, rahat edemezsin.

Kimseye anlatamazsın o günü, o gün soğursun, o gün soğuksun. Soğuğa karışır gidersin. Ha varsın ha yoksun o gün. Öyle soğuk, öyle uzak, öyle ıssız.