Pazartesi, Mart 27, 2006

(mono/diya/b)log

baskabisi:
piyangodan mi çiktik lan
ne alaka? alakasiz olsun bu da
aman vermem
öyleyim
çok deliyim bu ara
sorgularim her bi seyi
anlamsiz sonuçlara varirim, dayanamam
aglarim belki
belki göz yaslarim bulanir
sessizligim bozulmaz olur

cim kedi:
noluyo la

baskabisi:
o zaman üzülürsün

cim kedi:
bi sus la

baskabisi:
geç kalinmisliklar ifadesizce siritir geçmisten
geçmisin geç kalinmisligi gibi katmerlenmis manalar dürtükler en rahat anini bile
eline alip bi ayna bakarsin
göremezsin
göremezsin anliyo musun
o an,
iste o an anlarsin.
tek bi damladan baskasi gelmez elinden,
tadini hissedene kadar kipirdamadan durursun
o an,
zavallisindir.
yetmezligin en üst noktasinda bulursun kendini,

cim kedi:
laaayn
suuss

baskabisi:
seffaflasirsin elinden bi si gelmez
yok olursun lan, olmazsin bundan sonra,
bundan sonra,
iste o bile anlama yetin disinda kalir
zamandan siyrilirsin, siyrik olmak koymaz olur o ayri
evet iste, bi yerden sora nolursa olsun koymaz ya, öyle bi si
ve bu, aslinda yasanacak en kötü sey de digldir.
öyle bi zaman gelir ki sonra
gelmemis olmasini dilersin çaresizce

cim kedi:
grrrr

baskabisi:
iste o zamn
farkina varirsin
bu farkindalikla yikilirsin
aynanin da kendinin de altinda kalirsin
evet, yüzün parçalanir, hem de görürsün bunu kirik parçalarda
zahmetsizce olur hem bunlar
bu en kötüsü iste.
keske dersin o zaman.
keske.

Pazar, Mart 26, 2006

İstikamet

Acıydı, kornaydı.
Dursaydı,
Alsaydı beni de,
Koymazdı.

Keskindi, kokuydu,
Koyuydu,
Kalsaydı benimle,
Yitmezdi.

Parlaktı, tendi,
Onundu,
Olsaydı benim de,
Bitmezdi.

Kıldı, tüydü
Artık önemi yoktu
Ayrılık mecburi yöndü
O istikamete döndü.

Yüzleşme

Kafası önünde, o şimdi içeride,
İçeride, önümde.
Beyninde bin bir zifir,
Zifir, kalbimde.


Tıkandı çığlığı zehrinin,
Zehir: baldıran.
O'dur yüreğime zehirli hançerini,
Hançerini daldıran.

Boynumdur o, orada, ipte,
İpte, dipte.
Dar aşılı bir elma ağacının gölgesinde,
Gölgesinde, onunla göğsümde.

Tüm benliğiyle yine de,
Yine de, önümde.
Yolumun üstünde; Kirke,
Kirke, sanki içinde.

Salı, Mart 21, 2006

bikkink

2 tane orta boy big king sogansız..kolalar buzsuz...etc...

ehem..bunları sölemek de belli bi kültür istio.. bi an afallarsanız çarşıdaki hesap evdekinin 2 katına çıkabilir. bazen düşünüorum da acaba insalar evde bunları sölemek için çalışıyo mu? yani kasaya geldiğiniz de o bagıran kızların karşısında duraksamadan bunları söleyebilmek kolay mı? o kadar saçlarınıza fön çektirmişsiniz bakımlıolmaya çalışmışsınız oraya gelip de karizmayı yerle bi etmek olmaz tabi...ayrıca para da sorun değil tabi... yanınıza karizma yapmanız gereken biri varsa eger tabi... ben bazen yine düşünüorum da bunlar hiç mi aralıksonu-ocakbaşı tarzı yerlere gitmezler? erkek erkege muhabbet falan? yaparlar di mi? hepimiz aynı olmasak da tümden gelip tüme varmıyor muyuz? böle buyumedik mi? yoksa bunlar buyumedi mi? her gun aradılarsa.. hiç bulamadılarsa hep çocuk kaldılarsa buyurler mi sonunda? ayrıca hani ben böle sıksık düşünüorum ya hanii..

şebnem ferahın bi şarkısı varya bilirsiniz.. kırmızı rugan ayakkabılar falan die.. orda yapardılar sıkardılar dioyaparlardı, sıkarlardı değil.. neden ki? muhtemelen edebiyat çevresi ve blog sahipleri tarafından yani kısaca kalemi düzgün olanlar daha iyi karar verebilir ama çok komik diil mi sizce? yoksa ben bunu yine mi düşüneyim?kim demiş bi bikkink sadece bi bikkink tir die.. önemli olan düşünmek diil mi? bakın ben yine düşündüm de... bikkinki başta sogansız istedik de neden yanına sogan halkası alıoruz? yani böle yapanlar var.. acaba o soganlar kızarmış oldugu için falan mı sorun yaratmıo? kimbilir? ne bileyim? yani? bunu da bu akşam düşünmem gerekenler listeme yazıorum.

yaşasın düşünecek daha bisürü şey daha buldum.

bilmem anlatabildim mi?

Bak

Dagilin lan, ilahi komedyanin kicikirik figuranlari. En nihayetinde kiymetli farkindaligin bi' bok fark ettirmedigi o guzide zamanlari siz de yasayacaksiniz; iste o sarkastik an geldiginde donup arkaniza bakmaniz size bi' fayda saglamayacak. Insan 'insanligin' kayip sinirini gorurse bi' kere, son kullanma tarihi gelmis demektir. Tum yuzeysel yavsakliklari, tum luzumsuz feryatlari duymazdan gelir artik. Oz, disi kabul etmez; dis, ozu. Ya -tukenip- bitmistir, ya da -olusu- bitmistir. Her sey bir olur; her sey sifir. Ve bu varligin sadece aynada gorunen maddesel suratina baktiginizda, seytani bakislarinin altinda aci bi' gulumseme gorursunuz. O kadar karizmatiktir ki, poz entegrasyonuna hayran oldugunuz yavsak sigara ve dumani bile o goruntuye eslik etmeye utanir.

Siz de boyle olmak ister miydiniz?

Pazar, Mart 19, 2006

koku


Image Hosted by ImageShack.us

kokusuna kıyamadım odamın, pencerede dikildim. büyük hevesle gidip aldığım paketi hızlı bi hareketle açtım. açık pencerede yansımamı izledim, yalnızlığımı farkettim. bitene kadar sigara, düşündüm

, ne büyük riskler alıyoruz yaşam boyu, risk almaktan kaçarken alıp farketmeden sonuçlarına katlandıklarımız hariç. neyi önemsemek gerekiyo ki, yaşadığımız an dışında garantisi olan bi zaman dilimi yokken ne zor hadise. bi takım kabullenmelerle yaşayıp gitmek elden gelen belki, o da ucu kapalı bi varsayımlar kümesi yaratmaktan öteye gidemiyo bazen. herşey bu kadar karmaşıkken, olmaktan vazgeçemeyeceğin bi kendin sahibi olmak esas olan sanırım, kendin olmak ne kadarına yeter farketmez, olası yanılsama durumlarından daha kolay ve kalıcı bi mutluluk getireceği kesin en azından. mutluyum,

pencereyi kapadim, cama dayadım yüzümü, üşüdüm.


Cumartesi, Mart 18, 2006

arka kapak

bildiklerimi unutmaya korkarim. ama bildiklerinle yasamak da bi yere kadar di mi. yeni bi siler ogrenmek icin sart, unutmazsin da belki, dogruyu saglamlastirmis olursun en azindan. risk almayi sevmem gorunuyo ya disardan, aslinda bayilirim, bi tek kendime zararim.

hayat cok acayip bi si, dogru kelimeleri kullanarak anlatamiosun illa ya kendisini, ondan en cok.

icimde garip bi mutluluk oluo en zor anlarda bile, allaim neden boyle, engelleyemiyorum, uzulmeliyim desem de bi turlu yeterince uzulemiyorum, deli miim neyim.

4.17 genelde uyumuyorum. uzun zamandir konsantre olamiyorum bi seylere. bu acidan bi kendine gelme yasanmasi kacinilmaz oldu tarafimca.

'tek duze' bitisik mi yaziliodu yoksa? tekduze bi anlatimi olmasin nefes alis verisime eslik eden zamanin, nolursa olsun da digl hikaye, bilirim. ama varilan sonuc beni hic sasirtmio uzun zamanlardir. nasi bi dil kullanilirsa kullanilsin kendini ifade etmek mumkun gorundu bi kez daha, ucurumdan firlattim fazlaliklari. ardindan bile bakmam boyle durumlarda, vazgecmekse adi kabul, ama elimi gunes kamastirmasin die gozlerimin ustune koyar, manzaraya dalarim,.. hani nedir ki sonucta, beraber kendin de mi atlicaksin, yok, bana gore digl. zaten ucurumun kenarinda olmak beni de urkuturken.. dengeyi sarsacak olanlardan kurtulmak esastir.

ama gene de bazen durup dusunuyorum da, arkasinda ozettir, yazar ozgecmisidir vs olmayan kitaplar ne guzel cidden. riskli falan ama, heyecanli. hem bi de 'hayal kirikligi' olmuo en guzeli. ozetinden bi si sandigin kitaplar ne uzucu olabilio oysa. ben pek uzulmem, o ayri da, baskalari okurken uzulur die korkum. aradan bi kac sayfaya bakmak da klasiktir de, paketli de oluolar bazi. hem bi kac sayfanin bi kac sayfa oldugunu bilmek de onemli, bazen butun bi kitabin bi kac sayfa bile katamadigi oluo insana, vakit kaybi tek kelimeyle. o bi kac sayfa icin bile onemlidir kitap, zamanla diger sayfalara bile anlam kattigi olur, 50 sene sonra da alir okursun.


Salı, Mart 07, 2006

ne kadar

da varsin.

pencereden once kollarimi cikardim disari, kucaklarcasina actim kollarimi bosluga. mumkun oldugunca uzaga bakamiyosun burda, kucucuk odamdan acilan pencere de sinirli manzarasiyla icimi daraltio bazi bazi. kucucuk olma egilimine ayak uydurup zirladigim da oluyo boyle durumlarda, üve'.

hayatimdan cikan esyalar bosluklarini koruyolar hala, insan hemen de doldurmamali zaten, fiziksel bi yer doldurma eylemine girmek haksizlik hepsine, yenisine, eskisine, eksisine, .. , gecmisine.

ii de,

"ii ii.",

Cumartesi, Mart 04, 2006

| | |

Bardağını suyla doldurdu. Tüm o pahalı kadehlerden, kahveden, alkolden usanmıştı. Artık zevk vermiyorlardı. Hepsinin tadını almış ve keyiflerinden belki de sonsuza dek mahrum kalmıştı böylece. Bardağa uzandı, bir yudum içti suyundan. Beklediği olmadı, keyif almadı sudan. Böylece anladı. Her ne durumda bulunduysa bugüne dek, hepsinin üzerindeydi şimdi. Ama bu hepsini alıp götürmüştü sadece. Tekrar içecekti elbet delice ve tekrar sarhoş olacaktı. Öncekilerden farklı olacaktı bu, ancak farkı kestiremeyeceğini biliyordu. Yenik düşeceğini de. Ama korkmadı. Çünkü tüm diğer duygular gibi korku da ancak umudu olanlar için vardı.

Suyunu bitirdi. Yeni bir bardak doldurmak istemedi. Bir şeyler karalamak istedi ancak yapamayacağını biliyordu. Zihni henüz dolmamış, dökülmeye hazırlanmamıştı. Kalemin ucunu sayfanın üstünde bir noktaya sabitledi. Ve aşağıya doğru yavaşça çekti düz bir çizgi çizebilmek için. Olmadı. Bir kez daha denedi, bir kez daha ve bir kez daha. Bu sayfa boyunca olmayacağını fark etti. Vakti gelmemişti henüz. Sigara istedi canı, üç çizginin üzerine üç tane koydu ve ilkini yaktı. İçindeki duman ve duygu arasında bir fark göremedi. Bir şeyler daha düşünecekti ancak bir çıkış noktası yakalayamıyordu. Odanın içinde dolaşıp duruyor, pencereden bakıp aynı şeyleri görüyor ve yalnızca ayakta durmanın oturmaktan farkı kalmadığında yerine geçiyordu. Sigaralar bitti. Daha güçsüzdü artık. Günü bitirmek gerektiğini anladı. Ve doğacak günü de.

Zamanın öylece geçmesi gerekti bir müddet. Muhtemelen daha yalnız, daha mutsuz, daha umutsuz çıkacaktı bundan. Güçleneceğini biliyordu ama yönlenmeyecek güç neye yarardı? Biraz susmalı, anlamalı. Rekabet için değildi güç, o kılıkta bir uzlaşıydı. İyice emin olmak istedi, bir çizgi çizdi. Düz değildi henüz.

Çarşamba, Mart 01, 2006

bişiler yazmak,bi merhaba demek zamanıdır artık :)

arkadaşlar,,geldim ben,,ben geldim.bi hoşgeldin diyen olur die bekledim bu saate kadar ama kimseden ses çıkmayınca ben dedim bişiler yaziyim :D neyse sohbet ortamı deil canım burası..adsl den bahsetmek istiyorum ben bu gece.yeni kavuştum ben henüz,dün akşam saatleri itibariyle.bunu sölemekten çekinmiyorum,utanmıyorum.eksikmiş bişiler hakketen,olmazmış yani internetsiz,uzakmışım ortamlardan.ama işte geldim burdayım!!